Asperger and me

Drs. Miek Pot Voor een goed gesprek en inzicht in je leven

Asperger and me

Een steengoede docu met Chris Packham, gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger. Enige tijd geleden heb ik eenzelfde diagnose gekregen dus was er voor mij veel herkenning. Met die diagnose vallen voor mij alle puzzelstukjes op hun plaats: mijn vele alleen-zijn, de keuze voor een kluizenaarsleven, mijn grote liefde voor de stilte, de stilteretraites en het houden van een prikkelarme omgeving, de moeite die ik heb om in gezelschap in verbinding te komen met mijn emoties en deze naar behoren te managen, de strijd in het contact met mensen, de vele aparte interesses die als obsessies nagejaagd worden. Het is een opluchting, een groot inzicht maar er is ook het rouwproces om wat er niet was. Alsof het gestolde verdriet van al die jaren van eenzaamheid, pesterijen en onbegrip plotsklaps loskomt. Ik weet wat ik niet kan, genezen kun je immers niet maar ik ken ook mijn talenten. Sinds enige tijd heb ik in samenwerking met autisme informatiecentrum De Peel een lotgenotengroep georganiseerd. We komen regelmatig samen, er is veel herkenning en we lachen wat af. Met humor naar je ‘gektes’ kijken kan ongelofelijk bevrijdend zijn!