Boeken/eBooks

Drs. Miek Pot Voor een goed gesprek en inzicht in je leven

In der Stille hörst du dich selbst

Miek Pot hat nach dem Studium alle Möglichkeiten: heiraten und Kinder oder Karriere, oder auch alles zusammen. Doch sie möchte mehr, anderes, und beginnt eine Suche nach tieferem Sinn. Angezogen von der Aussicht auf Stille, tritt sie in den Wie entkommen wir der lauten, fordernden Welt? Wie finden wir Klarheit und innere Ruhe? Sie entdeckt den Zauber und die Kraft des Schweigens. Zwölf Jahre lang praktizierte Miek Pot das Schweigen, und sie ist sich selbst dabei immer nähergekommen. Heute trägt sie ihre Botschaft der Stille in die Welt.

 

www.luebbe.de

 Eten als een franse non

Miek Pot beschrijft in dit boek haar persoonlijke ervaringen met het dieet dat zij in haar kloostertijd heeft nageleefd en tegenwoordig weer vol overtuiging volgt. Een dieet dat haar bewustzijn versterkt en haar energiek en fit doet voelen.
Uitgangspunten van dit specifieke kloosterdieet zijn het behouden van een zuurgraad in evenwicht; een correcte samenstelling van maaltijden; gestoomde voeding, waaronder veel groenten en fruit en nauwelijks vlees. Alsook het gebruik van uitsluitend biologische producten en volledige onthouding van geraffineerde suikers.
Eten als een Franse non gaat over discipline, je goed in je vel voelen, liefde voor jezelf en voor je lichaam hebben, en daarmee vanzelfsprekend ook voor je ziel.
Miek Pot bracht twaalf jaar door in een kluizenaarsklooster. Als leidinggevende van de kloosterkeuken heeft zij veel voedingswijsheid opgedaan. Zij is historica, Internationaal NLP trainer, Certified Enneagram Trainer, Astrologe en ex-contemplatieve non en gaat in dialoog met mensen.
Ook in audio
 Mijn E-Book:

https://www.bol.com/nl/p/eten-als-een-franse-non


De grote stilte

Veel mensen ervaren stress in hun leven. Ze worden geleefd door de omstandigheden en drijven weg van zichzelf. Stilte opzoeken biedt uitkomst.
In onze cultuur wordt stilte vaak nog beschouwd als saai. In haar boek maakt Miek Pot duidelijk dat het tegendeel waar is. Stilte en rust hebben een genezende werking. Als je de stilte opzoekt en naar binnen keert (contemplatie), kun je weer bij jezelf komen en je prettiger voelen. Bovendien is stilte een bron van creativiteit en inspiratie.
Je kunt stil-zijn en contemplatie trainen, alleen of in een groep. Daarvoor geeft dit boek handvatten. De tekst wordt afgewisseld met mystieke overpeinzingen, die de lezer helpen een moment stil te staan.
Miek Pot verloor zelf het houvast in haar leven, en zocht de stilte op: twaalf jaar bracht zij door in een kluizenaarsklooster Daar ervoer zij de stilte en leerde veel over contemplatie. Deze wijsheid draagt zij door trainingen over op anderen.

 

Ook in audio
Mijn E-Book:

https://www.bol.com/nl/p/de-grote-stilte


Doorkruist land

Miek Pot bracht twaalf jaar door in een kluizenaarsklooster. Na haar uittreden draagt zij de gevonden wijsheid over op anderen door middel van retraites en trainingen. Contemplatie – het bewust gaan van de innerlijke weg – is haar grote passie. De verschillende etappes van deze weg worden in Doorkruist land in kaart gebracht. De teksten nodigen uit om de weg naar binnen te gaan, om te luisteren naar de innerlijke stem van je ziel. Grote vitaliteit en diepe vreugde vloeien daaruit voort. Sterker nog dit kan je zielsgelukkig maken. Doorkruist land is een reisgids om te koesteren, om uit te dragen én om met je mee te dragen. Eerder verscheen van Miek Pot Naar het hart van mijn ziel (2007/2014), de Grote Stilte (2008), Hildegards Godin (2009), Thuiskomen (2010) en In der Stille hörst du dich selbst (2011), de Duitse vertaling van de eerste twee boeken.
Ook in audio
 Mijn E-Book:

https://www.bol.com/nl/p/doorkruist-land


ik zal altijd van je houden

Wat gebeurt er met je als je dertig dagen lang in bijna volledige stilte, met steun van een raadgever, in retraite gaat? Miek Pot ging de uitdaging aan en hield een dagboek bij. Ze nam haar intrek in een retraitehuis in het Franse taalgebied. Van wakker worden tot slapen gaan, van maaltijd tot meditatie, van dag tot dag volgen we Miek Pot in haar belevenissen. Ze noteert alles: de weerstand en onrust in het begin, de rustige overgave halverwege, de pret en de lichtheid aan het einde van de retraite.’Het was als een thuiskomen voor mij, waarbij ik mijn katholieke DNA herontdekte.’De ‘dertigdaagse’ is een beroemde retraitevorm binnen het christendom, ontstaan in de orde van de jezuïeten. Voorin het boek wordt deze retraitevorm uitgelegd.* Een persoonlijk verhaal waar je als lezer nauw bij betrokken raakt.* Voor ieder die behoefte voelt aan een pauze in het drukke bestaan, een stilte waarin je de Aanwezige kunt ontmoeten die altijd van je houdt.* Voor ieder die zich afvraagt: een retraite, wat is dat eigenlijk?

 

 


Mijn stille kloosterleven

Wat gebeurt er met een moderne vrouw die ervoor kiest om als een kluizenaarsnon te leven? Miek Pot doet verslag van haar opmerkelijke zoektocht. Via de zusters Benedictinessen en moeder Theresa komt zij terecht bij de strengste kloosterorde. Twaalf jaar leeft zij als kartuizernon, in volledige stilte. Al jong heeft Miek Pot (1960) een diep besef van de leegte en zinloosheid in haar bestaan. Terwijl ze intens deelneemt aan het studentenleven in Leiden en ogenschijnlijk plezier heeft, hongert haar ziel naar iets ondefinieerbaars. Als zij een paar dagen in een klooster studeert wordt zij gegrepen door de stilte. Haar innerlijke zoektocht begint en brengt haar in een nieuw kartuizerklooster. Ze maakt een spirituele reis, waarin mystiek en meditatie een grote rol spelen. Na haar uittreden brengt Miek Pot de gevonden wijsheid over op anderen door middel van retraites. Mijn stille kloosterleven is een herziene versie van Naar het hart van mijn ziel, dat voor het eerst verscheen in 2007.

 

Ook in audio
Mijn E-Book:

https://www.bol.com/nl/p/mijn-stille-kloosterleven

 


DetailansichtInnere Stille Finden

Eine Pilgerreise durch die eigene innere Landschaft
Kontemplations- und Schweigetage in Klöstern liegen derzeit im Trend. Immer mehr Menschen nehmen eine Auszeit vom hektischen Alltag und suchen die Stille eines Klosters auf, um ihren Blick nach innen zu richten und wieder zu sich selbst zu finden. Miek Pot lädt die Leser ein, Ballast abzuwerfen und der Stimme ihrer Seele zu lauschen.
Kontemplation bedeutet Pilgern durch die eigene innere Landschaft. Wie bei einer wirklichen Pilgerreise kommen wir dabei mit verschiedenen Aspekten unseres Seins in Berührung, mit schönen und weniger schönen Dingen. Wir begeben uns »auf den Weg« und lassen uns überraschen. Unser Blick vertieft sich, und wir schauen anders, nehmen mehr und intensiver wahr. Das Pilgern transformiert uns auf einer tieferen Ebene.

 

 


ThuiskomenThuiskomen

Miek Pot weet met haar boeken en stilteretraites vele mensen te inspireren. Contemplatie je bewust worden van het innerlijke weten is haar grote passie. In Thuiskomen benadrukt ze hoe belangrijk het is om in contact te komen met je diepste wezen. De contemplaties in Thuiskomen zijn uitgesproken tijdens de retraites die Miek Pot regelmatig verzorgt. De overdenkingen dragen titels als: Onderweg, Werk en je missie, Eenzaamheid en Veranderen. De teksten nodigen uit om de weg naar binnen te gaan, om te luisteren naar de innerlijke stem van je ziel. Grote vitaliteit en diepe vreugde vloeien daaruit voort. Sterker nog: dit kan je ziels-gelukkig maken. Thuiskomen een boek om te koesteren, om uit te dragen én om met je mee te dragen. Miek Pot bracht twaalf jaar door in een kluizenaarsklooster. Daar vond zij haar focus. Na haar uittreden draagt zij de gevonden wijsheid over op anderen door middel van trainingen en lezingen.
Zie  mijn E-Book:

https://www.bol.com/nl/p/thuiskomen


Hildegards godinHildegards godin

Hildegard van Bingen (1098-1179) was abdis van een klooster aan de Rijn. Ze had een geweldige impact op haar omgeving en cultuur. Uit welke bronnen putte zij? Miek Pot volgt haar spoor.
In de stilte van het klooster wordt Hildegard gevormd. Zij heeft visioenen waarin ze zeer vrouwelijke symbolen van God ziet. Het is haar missie om de wereld te laten zien wat het inhoudt om vanuit God(in) te leven.
Uit haar rijke innerlijk leven vloeien een enorme creativiteit en daadkracht voort. Van Bingen componeert muziek, schrijft boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, en talloze brieven met raadgevingen aan hooggeplaatste personen. Door haar eigen ster te volgen laat ze een onuitwisbaar spoor achter dat de grenzen van haar tijd en cultuur ver te boven gaat.
Als ook wij ons laten inspireren en meeslepen door deze vrouwelijke, goddelijke symboliek, is het mogelijk om onze eigen, unieke ster te volgen. Inspiratie, creatie en manifestatie zullen moeiteloos ineenvloeien. We krijgen het leven dat ons past en daarmee invloed op onze omgeving.
Zie  mijn E-Book:

https://www.bol.com/nl/p/hildegards-godin


Memoires van een Franse dame in HollandMemoires van een Franse dame in Holland

Memoires van een Franse dame in Holland is het fictieve dagboek van Angélique Gourjault de Venours, de op één na jongste dochter van Charles Gourjault markies de Venours, een spraakmakende Franse calvinistische edelman.
Miek Pot beschrijft de wederwaardigheden van deze familie ten tijde van hun laatste dagen in Frankrijk en hun vlucht naar Nederland. Voor Pot heeft dit boek een heel persoonlijke noot, haar bet betovergrootvader Pierre Guyonet (of Guyonnet) reist als huis­bediende van de markies in diens kielzog mee. In de 18e eeuw ­verandert onder invloed van het Nederlands en door een schrijffout in het geboorte­register de naam van tenminste één nazaat (de lijn van Mieks’ grootmoeder) in Dionet
Zie mijn E-Book:

https://www.bol.com/nl/p/memoires-van-een-franse-dame-in-holland