Bohemian Rhapsody

Drs. Miek Pot Voor een goed gesprek en inzicht in je leven

Bohemian Rhapsody

De combinatie van groot talent en kwetsbaarheid maakte Freddie Mercury uniek. Ik ben na het zien van de film zo onder de indruk dat ik maar één wens heb, zijn horoscoop bekijken.  Helaas blijkt zijn juiste geboorte-uur niet bekend te zijn, wel zijn geboortedag en plaats. Dit biedt evenwel een mooie gelegenheid om mij eens te oefenen in het corrigeren/reconstrueren van een horoscoop waarvan het belangrijkste ontbreekt: het uur van de geboorte van de boreling.

Wat bij Freddie natuurlijk meteen opvalt is die naam Mercury. Het is duidelijk dat Mercurius een belangrijke rol in zijn leven speelt. Freddie is immers als Papageno uit de opera ‘Die Zauberflöte’ van Mozart, de kwikzilverachtige beweeglijke vogelaar. Hij die hield van opera, is als de boodschapper tussen hemel, aarde en onderwereld. In de hermetische symboliek is Papageno eveneens een zij: Papagena. Het Mercuriale vogelpaar dat de biseksuele Freddie belichaamt als geen ander met zijn kimono-achtige uitrusting en zwarte nagellak uit de begintijd van Queen. Mercurius moet dan ook een prominente rol spelen in de geboortehoroscoop van hem die zo’n buitengewone stem had. Bij het door mij gekozen geboorte-uur is deze juist opkomende planeet Heer 1, heerser over de ascendant in het beweeglijke eigen teken Maagd. Dit is Mercury zelf. Bovendien is op dit tijdstip de supersnelle Mercurius eveneens heerser over het MC, zijn optreden in de buitenwereld. Dit MC staat conjunct de koninklijke ster Aldebaran die publieke eer, voorspoed, gunsten van vrouwen (Mary Austin), macht en weelde geeft maar ook risico’s van gevaar, ziekten en neiging tot verleiding. Ziehier het leven van Freddie Mercury. In deze horoscoop heeft hij een overwegend melancholisch-cholerisch temperament wat zijn hypochondrie en zwaarmoedigheid verklaart. Tevens mist hij in zijn humores het vochtige element (flegma-sanguin) wat hem ontvankelijk maakt voor ziektes. We weten waar dat toe geleid heeft in zijn leven.

Om te checken of het geboorte-uur juist is volstaat het om belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven te verifiëren aan de hand van progressies van de gekozen radix. De belangrijkste vermeld ik hier. Kort na een progressieve nieuwe maan en een tekenwisseling van de 2 assen (kruizen) in 1971 legt Farrokh (Freddie) Bulsara zijn oude identiteit af en wordt de ons bekende Freddie Mercury. Deze naam is zó passend voor zijn lotsbestemming, hij IS Mercurius dat ik niet anders kan vermoeden dan dat hij een astroloog heeft geraadpleegd voor deze naam- en identiteitwisseling.