Vaste sterren

Drs. Miek Pot Voor een goed gesprek en inzicht in je leven

Vaste sterren

In de kosmos staan de sterren veel verder weg dan de planeten. Hun invloed is dan ook niet groot in de levens van velen. Slechts sterren binnen een bepaalde declinatie (38gr. N en 38gr. Z), in een exacte conjunctie (orb van max. 1 graad) met de Zon, de Ascendant, de Maan, heer 1 of het MC èn van de Magnitudes 1 tot -2 oefenen invloed uit in ons leven.

Dit is vrij zeldzaam en in een horoscoop waarin dit voorkomt wordt de mythe achter de ster het leitmotiv van dat leven. Het is evident dat mensen met een buitengewoon leven vaak één of meerdere sterren hebben. Daarom is het interessant om een paar huidige wereldleiders te bekijken waarvan de geboortegegevens bekend zijn. Allereerst Donald Trump. Bij hem valt de ster Capella op die conjunct zijn radix Zon staat. Het is een ster die grote rijkdom geeft maar de persoon zelf wordt niet begrepen en bekritiseerd. Dit heeft hij vooral aan zichzelf te wijten door veranderlijkheid en te grote loslippigheid (zijn tweets). Waarschijnlijk zullen we na verloop van tijd niet veel meer van Trump onthouden. Dan Emmanuel Macron. In zijn horoscoop valt meteen de vaste ster Bungula op die conjunct zijn radix MC staat, een ster met een Venus-Jupiter aard. Deze ster geeft weldadigheid, vrienden (en Marche), een zekere verfijning en een positie met eer. Het geeft een steile opgang. Hierin herkennen we de jeugdige elegante aan Franse elitescholen opgeleide Macron. Hoe het politiek met hem verder gaat weten we niet. De planeten staan niet zo gunstig maar deze ster zal ervoor zorgen dat hij altijd een leidende positie zal bekleden waar dan ook.

Tenslotte Angela Merkel. Zij is weleens als kleurloos betiteld, als je echter haar vaste sterren ziet dan weet je dat ze onder een zeer gelukkig gesternte geboren is. Bij haar heer 1, Jupiter staan de sterren Canopus en Sirius. Canopus heeft een weldadige werking en zeker Sirius, de helderste ster van het firmament geeft eer, vermaardheid, brandende ijver en betrouwbaarheid. Conjunct haar MC staan Spica en Arcturus. Spica geeft een onbegrensd ‘fortuin’, geluk en onverwachte eer buiten de hoop en capaciteiten van de geborene om. Zij geeft daarenboven grote bescherming. Arcturus geeft hoge posities bij de regering of de staat, grote winsten en een goede reputatie. Uiteindelijk is er nog de ster Procyon conjunct haar radix Zon die grote steun door ‘vrienden’, giften en schenkingen geeft. Het is duidelijk dat de geschiedenis haar langer zal herinneren dan menig ander wereldleider.